Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Geen woning kunnen kopen door een negatieve BKR? Zo los je dat op

Een BKR registratie houdt in dat je een bedrag boven de 250 euro hebt geleend met een termijn van twee maanden. Dit kan een lening zijn, een telefoon abonnement, leasecontracten, credit cards, etc. Zo lang je alles netjes en optijd af betaald, houdt het in dat je een positieve BKR registratie hebt. Hierdoor kan je zonder problemen een nieuwe creditcard aanvragen of een lening voor je woning. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt, zullen kredietverleners je geen geld meer lenen en kan je dus ook geen nieuwe woning kopen of een nieuw abonnement aanschaffen.

Codes BKR registratie

Je kan in het systeem kijken wat voor een negatieve BKR registratie je hebt. De code a betekent dat je een betaalachterstand hebt. Dit houdt in dat je al een paar maanden niet hebt betaald. De code H, houdt in dat je jouw schulden hebt ingelost en geen verdere schulden meer hebt. Code 1 betekent dat je een betalingsregeling hebt en dus in delen de schulden zal af betalen. Code 2 houdt in dat je alles in een keer moet betalen. Code 3 betekent dat je de schulden niet meer hoeft af te betalen.Code 4 houdt in dat ze geen contact met je kunnen krijgen en code 5 betekent dat je een betaalregeling hebt op je hypotheek.

Hoe krijg je jouw negatieve BKR registratie verwijdert?

Wanneer je jouw schulden hebt afbetaald zal de code H, 5 jaar lang na betalen nog blijven staan. Dit houdt in dat de kredietverlener dus kan zien dat je een schuld had. Wanneer dit grote gevolgen heeft voor een hypotheek kan je proberen om de registratie te laten verwijderen. Dit is vaak een langdurig en moeilijk proces en lukt niet altijd. Wanneer je BKR registratie negatief is, is het dus moeilijk om deze weer positief te krijgen.

Bron: Dynamietnederland.nl