Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Veilig werken met landbouwmachines

In de land-en tuinbouw, maar ook in de woning- en wegenbouw, worden de machines steeds groter en zwaarder. Maar soms ook lichter en geavanceerder. Met de modernste snufjes en technieken die het werk aangenamer of preciezer uitvoert. Passend bij de klus die gedaan moet worden. Hoe dan ook; veiligheid moet een aandachtspunt zijn. Voor zowel de chauffeur als de omgeving. Technieken als luchtgeveerde tractorstoel maken het werk aangenamer. Minder last van overbelaste spieren en gewrichten door een langdurige dezelfde houding. Rug- en nekklachten kun je zo vermijden. Samen met een draadloze achteruitrijcamera heb je een comfortabele werkhouding. Goed overzicht over de aanhangende machine en de omgeving scheelt lichamelijke overbelasting. Ook dat is een vorm van veilig werken. Met grote machines is dat van enorm belang.

Goed materieel vraagt onderhoud

Veilig werken is een samenspel van goede spullen. Een degelijke machine die je niet in de steek laat. Maar ook op een verstandige met het materieel werken doet ertoe. Gedrag in combinatie met goed onderhouden machines. Als spullen zoals een Ploeg landbouw zijn versleten moet je nieuwe aanschaffen. Dat vermindert de kans op ongelukken. Niet voor niets is sinds enkele jaren het tractor rijbewijs ingevoerd. Een verstandige en goed opgeleide chauffeur daar staat of valt het mee. Om bedrijfsongevallen te voorkomen is er nog een wereld te winnen.

Verantwoord de weg op

De aanhanger achter de auto is een onmisbaar ding. Af en toe gebruik je het. Maar altijd nodig op een cruciaal moment. Daarmee wordt het periodieke onderhoud wel eens vergeten. Gedegen onderhoud of vervanging wordt gemakkelijk uitgesteld. Toch is het raadzaam om tijdig een nieuwe aanhangwagenkoppeling tractor. Voor de eigen veiligheid en die van anderen. Op de snelweg wordt met hoge snelheid gereden en de lading vraagt aandacht. Goed verdeeld en vastgezet. Afgedekt met een net om verlies te voorkomen. Veiligheid boven alles.