Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Wat zijn herschrijfbare magneten?

Tegenwoordig is op een modern mooi kantoor een groot, duidelijk whiteboard niet meer weg te denken. Een whiteboard zorgt voor veel meer duidelijkheid aan het team en er kunnen heel makkelijk wijzigingen gemaakt worden als er veranderingen in het proces komen. Eigenlijk is dit een must have voor een effectief team die veel aan samenwerking doet, het is daarom ook handig dat iedereen altijd iets kan toevoegen of verwijderen op het whiteboard. Nog een heel handige innovatie zijn verschillende soorten magneten die geplakt kunnen worden op een whiteboard. Voorbeelden hiervan zijn scrum artikelen. Scrum is een manier van werken om grote projectgroepen overzichtelijk en efficiënt te laten werken, vaak gaat het om een project voor software of een product.

Herschrijfbare magneten

Herschrijfbare magneten zijn een hele handige manier om een whiteboard in te richten om duidelijk te zijn voor iedereen. Deze magneten kunnen in de vorm zijn van rechthoeken, in allemaal verschillende kleuren, maar ook in de vorm van een vierkant of een tekstballonnetje. Een whiteboard heeft gelijk een professionele look en het wordt niet zo een rommel zoals sommige teams soms hebben. De naam herschrijfbare magneten zegt het eigenlijk al, het zijn magneten waar je met een marker op kan schrijven, daarna weg kan vegen en dan weer wat nieuws er op kan schrijven.

Doeleinden

Met magneten kan je in principe heel erg veel kanten op. Ze komen in veel situaties van pas. Denk hierbij aan plannen op een whiteboard, hier kunnen teams zelf ook makkelijk mee werken. Ander handig gebruik van de magneten is presenteren, als je een presentatie houdt komen de herschrijfbare magneten goed van pas, maar ook kunnen deze magneten gebruikt worden als reguliere magneten, om bijvoorbeeld blaadjes of andere dingen vast te maken aan het bord. Natuurlijk hebben magneten ook nog veel andere doeleinden, maar wij behandelen in dit artikel alleen de doeleinden van magneten die op kantoren gebruikt kunnen worden.