Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Mogelijkheden bij het beleggen in zilver

Silver

Om te beginnen is het niet verstandig om al je geld in te zetten om edelmetalen te kopen. Zilver kopen is verstandig wanneer je niet alles inzet, ook speculeren op de prijs voor de korte termijn is niet aan te raden. Gebruik een gedeelte van je geld om mee uit te proberen. Wil je profiteren op de lange termijn dan kun je het beste fysiek zilver kopen, dit wil niet zeggen dat je niet op de beurs kunt kijken natuurlijk. Er is altijd een mogelijkheid om met een klein gedeelte van je geld op de beurs te speculeren. Dit doe je dan voor de korte termijn.

Zilver kopen

Is zilver een grondstof of edelmetaal?

Veel mensen zijn van oordeel dat zilver kopen weinig zin heeft en niet waardevol is. Tegenwoordig wordt zilver meer gezien als grondstof dan als edelmetaal. In de praktijk is zilver eigenlijk beiden, het is een schaarste edelmetaal en een grondstof. Er wordt verwacht dat in de toekomst de vraag naar zilver alleen maar zal toenemen, vooral in hoog technologische producten. Goud zal relatief altijd meer waard blijven, maar zilver moet je zeker niet helemaal aan de kant schuiven als investering voor de lange termijn.

Zilver gebruiken als strategische zet

Zilver kopen

In Azië is beleggen in zilver enorm populair geworden, het is een strategische zet met zilver kopen. Relatief veel zilver wordt opgekocht door China, maar de centrale banken in het Oosten kopen ook grote hoeveelheden edelmetalen. Zilver is een bijzondere grondstof, in de toekomst zal het een strategisch edelmetaal worden voor high tech toepassingen. Komt er weer een nieuwe bankencrisis dan kun je deze prima afdekken met zilver. De combinatie van goud en zilver maakt de situatie uniek, met goud wordt de koopkracht behouden. Met zilver kun je de koopkracht versterken en veilig stellen.