Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Tip: denk eens aan beheerd beleggen in cryptocurrency

Op dit moment is het door de hoge inflatie geen goede keuze om geld simpelweg op een spaarrekening te laten staan. Op de spaarrekeningen krijgt men immers minder rente dan dat de inflatie hoog is. Het geld wordt dus in een hoger tempo minder waard dan een normale spaarrekening aan rente verdiend. Om dezelfde koopkracht te behouden moet er dus worden gekeken naar andere mogelijkheden om op een passieve manier geld te verdienen. Het klassieke alternatief is om te beleggen in aandelen. Naast deze klassieke manier van beleggen, is het tegenwoordig steeds populairder (zeker voor jongeren) om te beleggen in cryptocurrency.

Verschil tussen aandelen en cryptocurrencies

Aandelen en cryptocurrencies zijn in beginsel heel andere dingen. Als men een aandeel koopt, houdt dat in dat diegene een deel van een bedrijf koopt. Cryptocurrency is heel anders dan dat beginsel. Cryptocurrencies zijn alternatieve valuta’s die verschillende doelen kunnen hebben. Zo heeft nummer één cryptocurrency (Bitcoin) het doel om een alternatief betalingssysteem te vormen, terwijl de nummer twee cryptocurrency (Ethereum) een heel andere functie vertolkt. Cryptocurrency is dus een stuk ingewikkelder dan aandelen en het risico ligt ook hoger. Daar staat dan weer tegenover dat de opbrengsten bij het beleggen in cryptocurrency een stuk hoger zouden kunnen zijn door de hoge prijsvolatiliteit.

Slimme manier van beleggen met risico

Als men het risico durft te nemen om te beleggen in cryptocurrencies, dan kan er nog wel een verschil worden gemaakt in de hoeveelheid risico die men wilt lopen. Op eigen houtje zonder veel kennis aan de slag gaan in zo’n risicovolle markt kan desastreuze gevolgen hebben. Beheerd beleggen door mensen die er meer verstand van hebben kan dan een verstandige keuze zijn. Bekijk deze website bijvoorbeeld. Hierop wordt aangeboden om jouw beleggingen te beheren door mensen met verstand van zaken. Zij proberen dan een mooie balans te creëren tussen risico en opbrengst. Het blijft belangrijk om te onthouden dat men enkel moet beleggen met geld dat hij/zij kan missen.