Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Wat houdt voorfinanciering in?

Als ondernemer kan het soms best lastig zijn om je staande te houden tussen alle andere bedrijven. Zeker als betalingen van klanten lang uitblijven is het voor sommige ondernemers om bijvoorbeeld te investeren in het bedrijf of om vaste lasten te blijven betalen. Voor het uitblijven van betalingen zijn echter oplossingen. Je kan namelijk kiezen voor een voorfinanciering. Zo hoef je niet meer lang te wachten op de betalingen van je klanten. Je krijgt dus echt een gezonde cashflow in je bedrijf. In dit artikel leggen we helder uit wat een voorfinanciering precies in houdt. 

Wat is een voorfinanciering precies?

Als bedrijf stuur je facturen naar klanten toe. Het kan soms een lange tijd duren voordat deze openstaande facturen betaald worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je wil met het geld nieuwe investeringen en je moet natuurlijk ook de vaste lasten blijven betalen. Je kan er daarom voor kiezen om deze openstaande bedragen te laten voorfinancieren door een partij als TheBlueFactor.nl. Als je kiest voor een voorfinanciering dat heb je het bedrag binnen 24 uur op je rekening staan en hoef je je geen zorgen te maken over het debiteurenbeheer. Het scheelt dus een hoop zorgen en tijd als je gebruik maakt van een voorfinanciering.

Wanneer kan je gebruik maken van voorfinanciering?

Vroeger maakte voornamelijk grote bedrijven gebruik van een voorfinanciering. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk dat ook zzp’ers en mkb-bedrijven gebruik maken van een voorfinanciering. Het is eigenlijk voor vrijwel ieder bedrijf mogelijk om gebruik te maken van voorfinanciering. Het is wel belangrijk om te weten dat je een percentage aan rente van het facturerings bedrag moet betalen aan de voorfinanciering partij. Dit betaal je voor de dienst die zij leveren. Tenslotte is het goed om te weten dat je ook een aantal facturen overdraagt in plaats van heel je bestand.