Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Xbrl filing services

Wat doe je als ondernemer wanneer je financiële rapporten in xbrl moet aanleveren? De beste oplossing is om gebruik te maken van xbrl filing services. Nu vraag je af wat xbrl is en wat de Xbrl filing services zijn. Dit gaan we zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

Xbrl is een open standaard voor het delen van financiële informatie over het internet. Hier valt dus een financieel rapport onder. De reden waarom een ondernemer financiële rapporten in xbrl zou moeten aanleveren in heel simpel. Xbrl bestanden zijn meteen te lezen en de ontvangende partij heeft geen speciale software nodig om het te lezen. Dit bespaart veel tijd wat anders verloren zou gaan aan het openen van het bestand. De tijd dat bespaart word vertaald weer in tijd. Het is dus logisch dat instanties vaker ondernemers verplichten om de rapporten in xbrl aan te leveren.

De meeste ondernemers weten niet eens wat xbrl is en opeens xbrl rapporten aan te leveren gaat dus een stap te ver voor hun. De ondernemers kunnen gebruik maken van xbrl filing services. De xbrl filing services zijn diensten dat een aantal bedrijven leveren. De diensten bestaan uit het omzetten van financiële rapporten naar xbrl. Ondernemers hoeven het dus niet zelf te doen en kunnen de rapporten opsturen naar xbrl filing services. Die zetten het om naar xbrl en sturen het daarna weer door.