Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Heeft jouw leidinggevende de juiste competenties?

competenties leidinggevende

Heeft hij of zij de juiste competenties leidinggevende? Ik vroeg me dat namelijk ook bij competenties leidinggevendemijn leidinggevende. Ik ben zelf manager van het bedrijf en moet dus zorgen dat iedereen zijn werk goed doet. Hij deed dit naar mijn idee niet. Niemand luisterde echt goed naar hem en tijdens vergaderingen liep het nog wel eens uit de hand. 

Wat te doen?

Er zijn natuurlijk verschillende dingen die je kunt doen om achter de competenties van een leidinggevende te komen. Je kunt in gesprek gaan met diegene om erachter te komen, maar uit mijn ervaring weet ik dat dit toch niet de beste manier is. Mensen geven in gesprekken met managers, net als ik, toch voornamelijk sociaal wenselijke antwoorden. Daarom heb ik nu de perfecte manier gevonden om er wel achter te komen of iemand wel in de functie past waar hij in zit. Door middel van het toesten bij het HRLokaal. Zij ondersteunen mij hier nu in en dat gaat erg prettig. Er wordt gekeken naar werkstijl, houding en nog een heleboel andere punten. Uiteindelijk komt hier een SWOT uit waar ook mee gewerkt kan worden in de persoonlijke ontwikkeling.competenties leidinggevende

Uitbesteden

Ik vind het erg fijn om dingen uit te besteden, ik probeer dit steeds meer te doen. Ik zou dat ook zeker aanraden aan andere mensen met een functie waarin ze leiding moeten geven. Je ontlast jezelf er een heel stuk mee, waardoor je je meer kunt gaan richten op belangrijkere taken. Kijk zeker even op de website van HRLokaal!