Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

De Ultieme Gids voor het Combinderen van Vaststellingsovereenkomsten en WW

handshake-3298455_640

Als je te maken krijgt met een vaststellingsovereenkomst en je recht hebt op een WW-uitkering, is het belangrijk om te weten hoe deze twee zaken samenhangen. In deze gids geven we je alle informatie die je nodig hebt om deze situatie goed te begrijpen en de juiste stappen te nemen.

Vaststellingsovereenkomst en WW

Een vaststellingsovereenkomst, ook wel bekend als een beëindigingsovereenkomst, is een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer waarin ze afspreken om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals reorganisatie, ontslag op staande voet, of in het geval van een burn-out.

Wanneer je een vaststellingsovereenkomst krijgt aangeboden en je hebt recht op een WW-uitkering, is het van belang om ervoor te zorgen dat de overeenkomst voldoet aan de eisen van het UWV. Zo moet er bijvoorbeeld een duidelijke reden voor beëindiging worden vermeld en moeten er geen bepalingen in staan die het recht op WW belemmeren.

Burn-out Vaststellingsovereenkomst

Als je te maken hebt gehad met een burn-out en je wilt de arbeidsovereenkomst beëindigen middels een vaststellingsovereenkomst, is het belangrijk om specifieke afspraken te maken die rekening houden met jouw situatie. Een burn-out vaststellingsovereenkomst kan bijvoorbeeld bepalingen bevatten over een eventuele re-integratieperiode, het behoud van bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden, of een outplacementtraject.

Het is van groot belang om bij een burn-out vaststellingsovereenkomst goed te kijken naar de voorwaarden en afspraken die worden gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een eventuele herstelperiode en dat de financiële aspecten goed geregeld zijn.

Samenvattend

Het combineren van een vaststellingsovereenkomst en WW-uitkering kan een complexe situatie zijn. Het is altijd verstandig om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je rechten en belangen goed worden beschermd. Zorg ervoor dat een vaststellingsovereenkomst voldoet aan de eisen van het UWV en maak specifieke afspraken bij een burn-out vaststellingsovereenkomst. Op die manier kun je op een goede manier de volgende stappen zetten in je loopbaan.