Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Mediator scheiding – Wat te doen bij een scheiding?

Mediator scheiding

Scheiden is natuurlijk voor iedereen betrokken, erg lastig. Toch komt het vaak voor. Bij een onderwerp zoals scheiden is het belangrijk om te weten wat er gedaan moet worden. Dit kan je natuurlijk deels zelf doen, maar soms is het handig om hier wat hulp voor te vragen. Mediator scheiding is voor mensen die wat extra hulp nodig hebben een goede optie. Zo een scheiding is een manier van scheiden waarbij een onafhankelijke derde (de mediator) helpt bij het vinden van een oplossing voor conflicten tussen de scheidende partijen. Scheiding aanvragen kan soms wat lastig zijn. Scheidingsbemiddeling of mediator inschakelen kan dit allemaal net wat makkelijker maken. 

Mediator scheiding

Aanvragen

Mediator scheiding is een fijne optie als je een scheiding gaat aanvragen. Scheiding aanvragen is namelijk ook een lastige klus. Maar hoe ziet dit eruit? Het aanvragen van een scheiding kan door een advocaat. Daarna zijn er verschillende stappen die je kan volgen. Scheidingsbemiddeling kan bij deze stappen helpen. Stap 1 is het vaststellen van de gronden voor scheiding. Stap 2 is het indienen en opstellen van een verzoekschrift tot scheiding bij de rechtbank. Stap 3 is het bekendmaken van het verzoek aan de andere echtgenoot. Stap 4 is de behandeling van het verzoek door de rechter. Stap 5 is de uitspraak en uitvoering van de scheiding.

Bemiddelaar

Scheiding aanvragen kan voor velen lastig zijn. Hulp kan dan erg fijn zijn. Mediator scheiding geeft jou deze hulp. Scheidingsbemiddeling kan op veel manieren helpen, maar welke zijn deze? Een bemiddelaar kan helpen bij het aanvragen van een scheiding door:

  • Begeleiding bij het vaststellen van de gronden voor scheiding en het opstellen van het verzoekschrift.
  • Het bemiddelen tussen de echtgenoten om overeenstemming te bereiken over de scheidingsvoorwaarden.
  • Het verzachten van emoties en het bevorderen van communicatie tussen de echtgenoten.