Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Bovenaan komen in Google? Volg deze tips!

Wanneer je bovenaan in Google staat op zoekwoorden met een hoog zoekvolume, zal je veel bezoekers naar je website trekken die je vervolgens om kunt zetten in klanten. Maar hoe kom je bovenaan Google? Die vraag beantwoorden we je in dit artikel.

Houd rekening met deze factoren

Google kijken naar honderden factoren om te bepalen hoe hoog ze jouw website zullen plaatsen op bepaalde zoekwoorden. Maar zoals je begrijpt is het heel moeilijk om al deze factoren uit je hoofd te leren. Gelukkig zijn er drie onderdelen die het belangrijkst zijn bij het optimaliseren van je website voor Google. Zijn deze onderdelen in orde? Dan is de kans het grootst dat je website zal ranken in Google.

Zo is het een van deze onderdelen de autoriteit van je website. Denk hierbij aan het aantal links dat naar jouw website verwijzen. De hoeveelheid links en de sterkte van de links geven aan hoe autoritair jouw website is. de sterkte van de link kun je achterhalen door naar de relevantie te kijken en de autoriteit van de betreffende website. Daarnaast is de techniek van je website belangrijk. Een goede website heeft goed geschreven code en een goede opbouw van de pagina’s. Je wilt daarnaast dat je website snel laadt in browser en dat het goed wordt weergeven op desktop maar ook op mobiele telefoons. Ten slotte moet je content de vraag van je bezoekers kunnen beantwoorden. Wanneer dit niet het geval is, zullen de bezoekers je website verlaten en zal Google dit opmerken. Hierdoor kan het zo zijn dat je website zal dalen in de zoekresultaten.