Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Een eigen zaak in de dienstensector

Bent u net begonnen met uw eigen zaak waarbij u diensten verkoopt dan is dat vaak een hele drukke tijd. Niet alleen moet u achter de schermen alles goed inrichten, u moet vaak ook op zoek naar genoeg klanten om de business goed te laten draaien. Misschien bent u daarnaast ook wel op zoek naar nieuwe medewerkers, al met al bent u in een chaotische periode beland.

Het is hierin wel belangrijk dat u een paar dingen goed voor uzelf regelt. Te beginnen met de belastingen. Lees u goed in. Weet wat u wel en niet kan aftrekken bij de zaak. Bewaar alle facturen en bonnetjes, zowel van uitgeschreven uren als van gekochte spullen. Veel ondernemers gaan hier de fout mee in. Daarnaast is het ook belangrijk om uit te zoeken wanneer u BTW wel en niet mag aftrekken. Als laatste tip, bedenk wat u ongeveer aan inkomen wilt generen. Op basis hiervan kunt u uitrekenen hoeveel belasting u aan het aan het eind van het jaar moet betalen. Hierdoor komt u niet in de problemen als u uw aanslag ontvangt.

maxilia

Reclame maken voor diensten gaat vaak via mond-tot-mond reclame. Wilt u het anders aanpakken kies dan voor een originele manier van reclame maken die potentiele klanten bij blijft. Hierdoor kan het zo zijn dat klanten een gebruiksvoorwerp dagelijks gebruiken waar uw bedrijf op gedrukt staat en net op het moment dat er iets kapot is dat ze uw bedrijfsnaam herinneren. Bedenk iets ludieks en u zorgt ervoor dat potentiele consumenten verrast worden door het item. Zo kunt u bijvoorbeeld een zaklamp bedrukken met uw bedrijfslogo bij Maxilia. Het is een origineel en grappig idee waarmee u mensen iets schenkt dat ze later nog kunnen gebruiken.

Daarnaast kunt u uzelf ook makkelijk online profileren. Een kleine website die makkelijk in gebruik is voor klanten is perfect voor de dienstensector. Daarnaast kunt u uw expertise delen via sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter en ook YouTube. Veel succes met de zaken!