Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Goedkope linkbuilding

Als trotse bezitter van een eigen website wil jij natuurlijk maar één ding: dat zoveel mogelijk mensen een bezoekje kunnen brengen aan jouw site. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Als men een bepaald zoekwoord intypt op Google, komen er meestal honderden of zelfs duizenden resultaten. Hoe zorg je dat iemand op jouw website klikt, en niet op een andere? Daar zijn allerlei methodes voor. Deze methodes vallen onder het SEO: search engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door middel van SEO kunnen websites en internetpagina’s worden geoptimaliseerd, zodat ze makkelijker gevonden kunnen worden door zoekmachines. Zo zorg je ervoor dat mensen die deze zoekmachines gebruiken, jouw site sneller te zien krijgen op hun scherm.

 

Backlinks

Er zijn een heleboel manieren waarmee jij ervoor kunt zorgen dat mensen op jouw website zullen belanden. Eén daarvan is het gebruiken van backlinks. Backlinks vormen de basis van het SEO. Backlinks zijn links van andere websites naar die van jou. Hoe meer backlinks een website heeft, hoe hoger de website in Google’s rankingsysteem komt te staan. Dat betekent dus dat hoe meer backlinks jouw website heeft, hoe meer mensen je website zullen zien staan als ze op één van de zoekwoorden voor je site Googlen. Als je een bezitter van een website bent, klinkt dat natuurlijk als een zeer aangenaam vooruitzicht. Hoe meer bezoekers jouw website heeft, hoe succesvoller het zal zijn.

 

Linkbuilding

Een manier om meer backlinks voor je eigen website te creëren is linkbuilding. Deze SEO-techniek zorgt ervoor dat er externe links worden aangemaakt naar jouw website, zodat deze hoger zal scoren in de zoekmachines. In principe is linkbuilding dus een soort manier om zoekmachines te manipuleren. Daarom is het ook zo dat de meeste zoekmachines niet erg houden van linkbuilding. Toch doen bijna alle bedrijven mee aan de ‘manipulatie’. Het is immers vrijwel onmogelijk om serieus te werken met SEO zonder linkbuilding te gebruiken. Als je website weinig links heeft, zal deze niet hoog scoren in Google’s ranking. Zo wordt het heel moeilijk om nieuwe bezoekers aan te trekken. Alleen mensen die heel specifiek Googlen op de naam van jouw bedrijf, zullen ook daadwerkelijk op de website terecht komen.

 

Goedkope linkbuilding

Hoewel linkbuilding natuurlijk klinkt als een ideale oplossing, is het niet eenvoudig om aan goede linkbuilding te komen. Voor grote bedrijven die veel winst maken is het makkelijk om SEO pakketten te betalen, maar als je eigenaar bent van een wat kleiner bedrijf, wil je natuurlijk liever niet al te veel geld uitgeven aan SEO. Daarom moet je manieren vinden om aan goedkope linkbuilding te komen. Op internet kun je allerlei goedkope pakketen vinden om een heleboel backlinks voor jouw website te creëren. Zo kom je dus al snel hoger op de ranglijst te staan, en zullen meer mensen jouw website kunnen zien. Een ‘backlink boost starter’ kun je al kopen voor zo’n tweehonderd euro. Dat is natuurlijk niet niks, maar het is wel essentieel om jouw website, en dus jouw bedrijf, succesvol te maken.

Homepage backlinks

Niet alle backlinks hoeven even effectief te zijn. Sommige backlinks worden simpelweg geplaatst op een gedeelte van een website waar niet veel bezoekers komen. Op deze manier zal je website wel iets hoger komen te staan in de Google ranking, maar niet erg veel. Als een link op een wat sterkere pagina van een website komt te staan, is deze automatisch ook krachtiger voor de linkbuilding. Als je dus begint met het regelen van backlinks, moet je goed nadenken over de posities van deze links. De allersterkste positie voor jouw links is natuurlijk het gebruiken van homepage backlinks. Homepage backlinks bevinden zich op de sterkste pagina van een website. Daarom zijn deze links ook zeer krachtig voor linkbuilding. Je merkt zelf vast ook weleens dat je best vaak op een bepaalde website komt, maar direct al denkt dat het niet de site is die je zoekt. Dan bekijk je enkel en alleen de homepage, en kom je dus helemaal niet op de andere pagina’s. Dat is waarom homepage backlinks de sterkste vorm van backlinks zijn.

 

Tips

Het is niet makkelijk om een goed pakket te vinden voor de backlinks voor jouw website. Hoe weet je hoeveel backlinks je moet kopen? Welk pakket hoort daarbij? Als je een bepaalde hoeveelheid backlinks aanschaft, hoeveel hoger kom je dan op de Google ranking te staan? Als je een goed pakket koopt, hoef je deze vragen als het goed is niet te stellen. Zorg er daarom voor dat er voldoende informatie bij een SEO pakket staat. Als er maar weinig informatie bijstaat, is het mogelijk geen betrouwbaar pakket. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de positie waarop je backlinks komen te staan. Homepage backlinks zijn verreweg de sterkste vorm van backlinks. Als je dus écht hoger op de Google ranking wilt komen te staan, dan moet je zeker kiezen voor homepage backlinks.

 

Google ranking

Verreweg de meestgebruikte en populairste zoekmachine is natuurlijk Google. En laat Google nou nét één van de zoekmachines zijn die niet houdt van linkbuilding. Sinds kort maakt Google zelfs gebruik van een soort algoritme dat erachter probeert te komen welke bedrijven doen aan linkbuilding. De grote zoekmachine heeft daarom een aantal regels waar je je aan moet houden. Mocht je één of meerdere van die regels overschrijden, dan kan het zijn dat je te maken krijgt met een Google penalty. Daarom is het verstandig dat je zorgt dat Google er niet achter komt dat je gebruik maakt van backlinks. Een manier om dat te doen is door het gebruik maken van white label backlinks. Deze backlinks zijn speciaal ontwikkeld om het alwetende algoritme van Google om te tuin te leiden.