Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Behaal je PDB examen en stoom jezelf klaar voor het bedrijfsleven

PDB examen

Als jij een goed inzicht wilt hebben in de bedrijfseconomische en financieel administratieve processen binnen een bedrijf is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) misschien wel wat voor jou. Deze opleiding bestaat uit 3 onderdelen, kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie, en stoomt jou volledig klaar voor het administratieve bedrijfsleven. Tijdens deze onderdelen besteed je aandacht aan calculaties met betrekking tot de winst, de kostprijs en de verkoopprijs, behandel je onderwerpen zoals vreemd vermogen, rechtsvormen en rentabiliteit en ga je in op de financiële administratie en alle zaken die je daarbij moet kennen.

PDB examen

Breed inzetbaar binnen een organisatie

De opleiding PDB is erg breed en zorgt ervoor dat jij breed inzetbaar bent in een organisatie. Je leert hier alles wat je moet weten over bedrijfseconomische en financieel administratieve processen, zodat jij bij kleine, middelgrote en zelfs grote bedrijven aan de slag kunt. Maar hoe zit het nu precies met de diploma? Een PDB examen wordt afgenomen voor de Opleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Het PDB examen wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering, ook wel bekend als de ‘Associatie’. Het diploma dat je uiteindelijk in ontvangst mag nemen is algemeen bekend bij werkgevers en staat daarnaast ook zeer hoog aangeschreven.

Behaal je diploma onder intensieve begeleiding

De opleiding PDB heeft een intensieve begeleiding waardoor je volledig wordt voorbereid op het PDB examen. Je wordt door de docenten gemotiveerd om je in te zetten, waardoor je uiteindelijk goed in staat bent om de veelgevraagde diploma PDB binnen te slepen. De opleiding PDB heeft een slagingspercentage van 74,7%. Dit ligt hoger dan het landelijke slagingspercentage van 66,0%.