Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

In welke branches zijn 3D scratch testers van belang?

Kunststof spuitgieten

Ten eerste een 3D scratch tester is bedoeld om te onderzoeken hoe “kraswaardig”  een stof kan zijn hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan verf, verf moet een bepaalde weerstand waarde hebben zodat er geen lucht onder komt maar ook zodat de verf niet afgeeft of snel begint te pellen. Met deze beredenering word de 3D scratch tester toegepast. Ten tweede de toepassing van de 3d scratch tester is veelvoorkomend in vele branches. Om specifiek te zijn begaat dit eerder coatings voor bijvoorbeeld de mechanische delen in biomedische implantanten, er is ook sprake van thermal spray coatings, deze coatings worden bijvoorbeeld gebruikt bij energie turbines of in vliegtuigontwerpen. De 3D scratch tester bied inzicht op de hardheid, adhesie of hechting en cohesie van deze coatings/deklagen. Zij zijn echter niet universeel omdat in sommige gevallen een ander apparaat nodig is voor het ontdekken of verbeteren van de eigenschappen van stoffen. Hiervoor kan de X-ray micro CT gebruiken een optie zijn.

De X-ray micro CT gebruiken in het veld

De X-ray micro CT gebruiken doen mensen om een nog antwoord te krijgen op het falen van cohesie, adhesie en hardheid maar dan zoals de naam aangeeft op een micro niveau. Dit wordt hedendaags toegepast bij ziekenhuizen, bij pillen onderzoek of bijvoorbeeld binnen de geologie om eigenschappen van stenen wat heeft geleid tot een zeer breder begrip van de stoffen en hebben geleidt tot een bredere toepassing van leisteen. De X-ray micro CT gebruiken doe je ook om solderingsfouten te vinden op elektronica. Dit is toepasselijk omdat het de norm is van computers en elektronisch moederborden om kleiner te worden. Hierdoor is het moeilijker om met het menselijk oog solderingfouten te ondervinden en heb je specialistisch apparatuur nodig.

De vele toepassingen van het onderzoeksapparatuur 

De 3D scratch tester en de X-ray micro CT zijn hoogwaardig apparaten die op meerdere manieren gebruikt kunnen worden. Vele branches gebruiken deze machines voor het verbeteren van hun service en professionaliteit te garanderen.