Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Spaanplaatschroeven

Spaanplaatschroeven zijn gemaakt om spaanplaten te bevestigen. Dat klinkt natuurlijk logisch. Ze hebben een platte kop en het schroefdraad zit tot aan de kop. Bij bepaalde schroeven is dat niet het geval, zoals je misschien wel weet. Een spaanplaatschroef heeft een scherpe punt. Die punt zorgt ervoor dat ze gemakkelijk in materiaal in kunnen draaien. In dit geval in hout. Daardoor hoef je niet eerst een gat te boren. Althans, dat is in de meeste gevallen zo. Een spaanplaatschroef heeft een Pozidrive kruiskop, ook wel bekend als PZ, en daarom heb je een Pozidrive schroevendraaier nodig om ze in te draaien.

Verschil met gipsplaatschroeven

Spaanplaatschroeven en gipsdraadschroeven lijken erg op elkaar. Maar vergis je niet, ze zijn echt verschillend. Dat zie je misschien niet meteen. Maar een spaanplaatschroef heeft een grovere schroefdraad. Een gipsplaatschroef heeft dus een fijnere schroefdraad. Je kunt je voorstellen dat een gipsplaatschroef te fijn is voor een spaanplaat en een spaanplaatschroef te grof voor een gipsplaat. Wil je voor die mooie, hippe zwarte details gaan? Maak dan gebruik van de spaanplaatschroeven van BlackLine. Deze zijn al zwart afgewerkt, zodat je dit niet nog hoeft te verven achteraf.

Bestellen

Je kunt spaanplaatschroeven bestellen bij Bevestigingsexpert. Ook andere bevestigingsmaterialen kun je hier vinden. Het gaat niet alleen om ijzerwaren, maar ook om bijvoorbeeld lijm. Je bestelt talloze materialen eenvoudig in de webshop. Zolang je producten op voorraad zijn, kun je ze snel in huis verwachten. En bestel je voor 75 euro of meer? Dan wordt je bestelling gratis verzonden.