Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Veiligheidsharnassen

Het belang van stevige veiligheidsharnassen

Een van de belangrijkste onderdelen bij werkzaamheden op hoogte is het veiligheidsharnas. Je kunt pas veilig aan het werk gaan wanneer je de juiste valbeveiliging hebt aangeschaft. Met een goed harnas verklein je de kans op ongevallen en ben je veilig aan het werk. Er zijn tal van veiligheidsharnassen beschikbaar, onder andere bij G4S Safety Solutions. Deze harnassen hebben een belangrijke taak: het veilig kunnen uitvoeren van werkzaamheden op grote hoogten. Je kunt kiezen uit een aantal veiligheidsharnassen die allemaal één ding gemeen hebben. Ze stellen je in staat om onderhouds- of constructiewerkzaamheden uit te voeren.

Wat zijn goede veiligheidsharnassen?

Een goed veiligheidsharnas is in de eerste plaats veilig. Dit betekent dat het harnas gemaakt moet zijn van stevig materiaal. Daarnaast speelt ook de pasvorm een belangrijke rol. Wanneer de pasvorm niet prettig is, heeft dit overal invloed op. Daarom kun je kiezen uit verschillende soorten veiligheidsharnassen. In de meeste gevallen is de pasvorm van een harnas goed verstelbaar en zal het mooi in positie op het lichaam zitten. Het harnas loopt over de schouders en zit zowel op de rug als op de buik vast. Daarnaast loopt het harnas ook over de bovenbenen met beenlussen. Zo zit je gehele bovenlichaam veilig in het harnas.

Je kunt ook kiezen voor veiligheidsharnassen met extra mogelijkheden. Zo zijn er modellen waarbij een extra heupriem extra stevigheid of comfort biedt. Ook wanneer er hangend werk wordt uitgevoerd kan een goed veiligheidsharnas de last verdelen tussen de heupriem en de beenlussen. Ook kun je eventueel gereedschap aan de heupriem bevestigen zodat je dit altijd paraat hebt. Veiligheidsharnassen worden altijd gekoppeld aan lijnen met valstopblokken. Op deze manier kun je veilig aan het werk op grote hoogtes in een harnas dat comfortabel is en veilig voelt. Bij G4S Safety Solutions kun je ook terecht voor accessoires.