Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Wat is een arduino?

Niet heel veel mensen hebben verstand van techniek en willen er ook iets mee, dus voor die mensen is het een hele goede vraag. Voor de mensen die wel van techniek houden weten waarschijnlijk wel wat een arduino is en weet je het niet, lees dan gerust verder. 

Wat is het? 

Een arduino is een klein board met programmeerbare elektronica. Met dit apparaatje kan je veel verschillende componenten aansturen zoals lampen, schakelaars, motortjes van apparaten en verschillende sensoren. Je kan met de arduino leren programmeren, leren omgaan met elektronica en gave projecten maken zoals een zelfstandige rijdende robot of een muziekinstrument die zelf muziek kan maken. 

Arduino Uno r3

Dit is de meest gebruikte arduino. Deze is zeer geschikt voor beginners, maar zeker ook voor gevorderde gebruikers. Deze is gebaseerd op de ATmega328 chip. Wil je er meer over weten kijk dan even op de website van Elektor Magazine. Die hebben het allemaal duidelijk uitgelegd en kan je ook meer informatie opvragen. 

Benodigdheden 

Om de arduino te gebruiken heb je wel een paar dingen nodig namelijk een arduino uno natuurlijk, een computer of laptop en een USB A of USB B kabel. Als je dat hebt dan kan je leuke projectjes uit gaan voeren. Wil je ook nog een special effect door je LED te laten knipperen dan heb je nog een paar onderdelen nodig namelijk weerstanden, LED, breadboard en jumper wires. Je kan ook een starters kit kopen en daarmee beginnen.