Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Wat is Local SEO en hoe werkt het?

Lokale SEO is een strategie voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) die ervoor zorgt dat uw bedrijf beter zichtbaar wordt in lokale zoekresultaten op Google.

Elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft of een geografisch gebied bedient, kan profiteren van lokale SEO. Als u op Google zoekt naar belangrijke zoekwoorden die verband houden met uw bedrijf en eronder verschijnt een kaart met 3 vermeldingen (ook wel een kaartpakket genoemd), dan kan lokale SEO u helpen uw bedrijf te laten groeien.

Wat is belangrijk voor Local SEO?

Wat betekent dit om marketeers te zoeken? Hoewel het lokale kaartenpakket wordt weergegeven in de standaard organische zoeklijsten van Google, sturen afzonderlijke algoritmen de belangrijkste zoekresultaten van Google aan voor lokale ranglijsten en de resultaten van het lokale kaartpakket. Als lokaal bedrijf heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd in zowel de belangrijkste organische zoekresultaten als het lokale kaartenpakket te verschijnen.

Als u nieuw bent in het online promoten van uw bedrijf, is een van de belangrijkste uitdagingen om te weten waarop u zich moet concentreren om uw inspanningen zo effectief mogelijk te maken.

Mozart, een softwarebedrijf voor marketinganalyse, publiceert zijn jaarlijkse Local Search Ranking Factors-enquête, waarin de top 35 tot 40 wereldwijde experts in lokale SEO zijn opgenomen. De resultaten bieden het beste inzicht in welke factoren van invloed zijn op de zichtbaarheid van lokale zoekopdrachten.

Schakel een specialist in

Aan te raden voor Lokale SEO is zeker om iemand die hier specialist in is voor aan te nemen. Een Local SEO consultant kunt u helpen met alle belangrijke factoren die meespelen voor Lokale SEO. Zo weet u zeker dat u niet ergens tekort schiet en er alles aan heeft gedaan om lokaal beter vindbaar te geraken.