Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Wat gebeurt er als je rijbewijs ingevorderd is?

Rijbewijs ingevorderd snelheid

Wanneer je een zware verkeersovertreding of andere overtreding begaat, kan het zijn dat je rijbewijs ingevorderd wordt voor een bepaalde tijd. Dit betekent dat je over die periode niet over je rijbewijs kunt beschikken en dat je dus ook geen auto, scooter of andere voertuig mag besturen in het vervoer. Is je Rijbewijs ingevorderd alcohol? Of bijvoorbeeld omdat je aanzienlijk te hard gereden hebt? Dan zijn er een aantal dingen die er volgen. Wanneer je rijbewijs dus ingenomen is, is het wel zo fijn dat je weet wat er gaat gebeuren en wat je bijvoorbeeld moet betalen. Wij zetten het daarom hieronder voor je op een rijtje.

Het innemen van je rijbewijs

Wanneer je een zware overtreding bent begaan wordt dus je rijbewijs ingenomen door de politie, vaak moet je deze op het politiebureau afstaan. Je bent je rijbewijs dus ook fysiek kwijt voor de aangewezen periode. Dit is uiteraard vervelend wanneer je veel reist met de auto of een ander voertuig. Wordt je Rijbewijs ingevorderd snelheid? Dan is de duur van de vordering echter vaak wel korter dan wanneer je bijvoorbeeld een aanrijding veroorzaakt hebt of teveel gedronken hebt en toch achter het stuur gestapt bent. Echter hangt dit uiteraard verder wel af van de hoogte van de snelheidsovertreding.

Een eventuele boete of cursus

Wanneer je rijbewijs voor een bepaalde tijd ingevorderd is blijft het hier vaak niet enkel bij. Wel zijn aanvullende beboetingen volledig afhankelijk van de context en de hoogte van de overtreding. Ben je dus benieuwd waar jij aan moet voldoen, zoek dit dan specifiek op, op de website van de overheid of de politie. Vaak is het echter zo dat je ook een aanvullende boete dient te betalen en/of een cursus moet volgen. Dit hangt verder ook van je leeftijd af en of je een ervaren bestuurder bent. Tevens heb je ook nog lichtere en zwaardere cursussen. Deze cursussen moet je altijd zelf betalen.