Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Ben jij een organisatietalent? Waarom niet secretaresse worden?

Ben jij degene die altijd de feestjes in jouw familie organiseert? Die in een handomdraai een reis boekt en er voor zorgt dat alles op rolletjes loopt? Dan is een carrière als secretaresse jou op het lijf geschreven. Want in dat beroep kun je dat organisatietalent prima kwijt. Je zult namelijk meer dan eens meetings organiseren, zakenreizen organiseren, agenda’s bijhouden en nog veel meer. Maar ook al is organisatietalent belangrijk voor dit werk, er zijn meer zaken van belang. Je moet bijvoorbeeld goed zijn in multitasking. Je bent vaak meerdere dingen tegelijk aan het regelen. Dat kan behoorlijk zwaar zijn. Als secretaresse moet je dan ook je hand niet omdraaien voor dit soort stressvolle situaties. Je kunt een secretaresse worden nadat je een secretaresse opleiding hebt afgerond.

 

Een flexibele baan

Als je een gezin hebt wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk tijd mee doorbrengen. Maar tegelijkertijd wil je een carrière waar je voldoening uit haalt. Gelukkig is dit uitstekend te combineren met een baan als secretaresse. Vaak is het heel goed mogelijk om ook in een parttime dienstverband als secretaresse aan de slag te gaan. En als de kinderen wat ouder worden kun je altijd nog besluiten om meer te gaan werken en wellicht fulltime in dienst te treden.

 

Carrièremogelijkheden in overvloed

Een secretaresse heeft een belangrijke functie binnen de organisatie. Er zijn dus altijd genoeg vacatures. Wat een bedrijf van een secretaresse vraagt kan echter nogal verschillen. Je kunt dus voor een groot deel zelf uitzoeken wel vacature past bij hoe jij jezelf ziet als secretaresse. Het is heel goed mogelijk om als secretaresse door te groeien naar een andere functie. Er zijn genoeg cursussen waar je de nodige aanvullende kennis op kunt doen om bijvoorbeeld aan de slag te kunnen gaan als administratief medewerker.