Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

De beste virusscanner van 2018

beste virusscanner

Je computer goed beschermen tegen de gevaren van het internet is in 2018 belangrijker dan ooit. Virussen worden steeds slimmer en het wordt lastiger om je privé gegevens te beveiligen. Daarom is het verstandig om de beste virusscanner van 2018 te installeren op je computer.

Welke virusscanner is de beste?
Er zijn zo veel verschillende soorten en maten virusscanners. Dat maakt het uitkiezen van een scanner voor je computer nog knap lastig. Helemaal wanneer je zelf niet zo thuis bent in de computers. Geen nood: er bestaan namelijk onafhankelijke onderzoeksinstellingen die veel verschillende virusscanners met elkaar vergelijken. De virusscanners worden op allerhande factoren getest om zo tot de conclusie te komen welke virusscanner de beste van 2018 is. De bekendste onderzoeksinstelling die dit doet is AV-Test. Een keurmerk van AV-Test betekent dat een virusscanner te vertrouwen is. Ook roept AV-Test ieder jaar uit welke virusscanner de beste is van dat jaar.

beste virusscanner

Waar let je op bij het uitzoeken van een virusscanner?
Aangezien er ontelbaar soorten virussen zijn die allemaal weer op verschillende manieren te werk gaan, is het ook logisch dat er veel factoren zijn waarop virusscanners van elkaar kunnen verschillen. Het is goed om je bewust te zijn van jouw wensen op het gebied van een virusscanner voordat je er één uitkiest. Wil je bijvoorbeeld een gratis virusscanner of ben je bereid om er geld aan uit te geven? Ben je zelf handig met computers of is het belangrijk voor je dat er een goede helpdesk verbonden is aan de virusscanner? Dit zijn allemaal zaken om in je achterhoofd te houden.