Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Een PC die veel geluid maakt? Ga volgende keer voor een stil exemplaar

Ikbenstil - Stille PC

Waar je je huidige PC op hebt uitgezocht weet je zelf natuurlijk het best, maar het zou zomaar kunnen dat je niet echt aandacht hebt besteed aan hoe stil deze computer eigenlijk is wanneer hij in gebruik is. Wellicht heb je daar nu ondertussen spijt van, want zowel desktops als laptops kunnen soms behoorlijk wat lawaai maken. Dit geluid wordt dan vooral geproduceerd door ventilatoren die in het apparaat aan het werk zijn, iets dat nodig is om de binnenkant koel genoeg te houden. Ook cd- en dvd-spelers en brander kunnen behoorlijke herrie veroorzaken. Hoe dan ook, in principe is het voor iedereen aan te raden een – bijvoorbeeld Ikbenstil – stille PC aan te schaffen en te gebruiken. Hieronder lees je om welke redenen we dat zo stellen. 

Ikbenstil - Stille PC

Om deze redenen is een stille PC aan te raden

Stille PC’s zijn om de volgende redenen te prefereren boven hun minder stille evenknieën:

  • Stille computers halen je niet uit je concentratie. Met een stille PC is dus in principe een hogere productiviteit te realiseren.
  • Laptops worden tegenwoordig overal in huis gebruikt. Welnu, in bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken en de slaapkamer is een lawaai producerende laptop behoorlijk onwenselijk.
  • Ook op kantoor zijn stille PC’s te prefereren, ook omdat de vele computers die hier staan al snel voor extra veel herrie kunnen zorgen.
  • Stil wordt over het algemeen geassocieerd met kwalitatief goed. Dat is altijd gunstig, want zo functioneert je computer sneller en heeft deze een langere levensduur.