Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Hoe maak ik de keuze voor de juiste palletmover

AGV 3

Dus je wilt graag om wat voor reden dan ook een palletmover gaan inzetten. De keuze is enorm en kan al snel overweldigend zijn. Hieronder zetten we even alle overwegingen op een rijtje om het juiste systeem, bestendig materiaal en goede wielen uit te kiezen. Er zijn verschillende soorten palletmovers, namelijk handpalletmovers of elektrische, van de laatste zijn nog veel meer subcategorieën. Daarnaast kun je ook nog verschil maken in mechaniek en techniek van de palletmover. De keuze voor een elektrische palletmover hangt af van een aantal criteria, het ligt er maar net aan waar je de palletmover voor gaat gebruiken en natuurlijk wat je budget is hiervoor.

Praktische overwegingen bij de keuze

Bij de keuze voor de juiste palletmover moet je een aantal dingen in acht nemen. Wil je horizontale of verticale verplaatsingen bewerkstelligen, of misschien allebei? Bedenk je ook hoe hoog je dan wilt dat de palletmover kan uitschuiven. Er zijn ook palletmovers met een speciale functie om de ballast op de pallet te kunnen wegen, wat wellicht erg handig kan zijn voor het doeleinde waar je het ding voor wilt gebruiken. Het is ook raadzaam om je te bedenken hoe vaak je de palletmover nodig zal hebben, zeker met het oog op de prijs. In wat voor omgeving de palletmover zal gaan opereren is ook erg belangrijk om in acht te nemen voor de juiste materiaalkeuze. Je wil natuurlijk niet dat het apparaat gaat roesten of iets dergelijks.

Verscheidene soorten wielen en rollen

De verschillende soorten wielen en rollen die je kunt kiezen voor onder je palletmover is ook nog een verhaal apart. Onder de palletmover zitten stuurwielen en vorkwielen, het laatste wordt ook wel rollen genoemd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor polyurethaan, wat weinig strepen op de vloer zal achterlaten, niet veel geluid maakt bij het rijden over een gladde vloer en erg lang mee zal gaan. Daarnaast heb je nog vulkollan, wat in principe een sterkere versie is van polyurethaan en dus voor wat zwaarder werk bedoelt is. Je kunt ook kiezen voor nylon, wat ook geen strepen op je vloer maakt, maar een stuk beter tegen bijtende stoffen kan. Rubber is ook nog een sterke optie, wat goed te gebruiken is op natte oppervlakken aangezien rubber veel grip heeft.