Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is vandaag de dag erg in opmars gekomen. Vooral vele bedrijven hebben inmiddels de weg naar deze techniek al gevonden. Helemaal wanneer zij op zoek zijn naar een bepaald onderdeel en die in het buitenland besteld zal moeten worden. Dit is vaak kostbare tijd, want voordat zo een onderdeel eindelijk bezorgd wordt, is er vaak al een lange periode voorbij. En in het bedrijfsleven is tijd kostbaar.

Het bedrijf QDP ontwerpt én produceert al meer dan 20 jaar producten voor vele toepassingen. Hier is het mogelijk om een bepaald onderdeel te ontwerpen en te laten maken.

Maatwerk kunststof spuitgieten

QDP is een bedrijf die al meer dan 15 jaar actief is in deze branche. Het team werkt vanuit Duiven, maar de fabriek zelf staat in China. Hier beschikken zij over de modernste spuitgiet technologie. Bovendien zit deze fabriek vlakbij de haven, dus de transport wordt ook snel geregeld.

Een tijd terug zaten wij, als bedrijf zijnde, even met de handen in het haar. Wij hadden een product ontwikkeld, maar daar ontbrak nog een gedeelte aan. Het waren poppen maar die konden niet blijven staan. Althans niet zonder een houder erbij. Echter hadden wij wel de poppen maar niet die houders. Omdat deze een speciale afmeting moesten hebben was dit een lastige klus om een bedrijf te vinden die dit op voorraad had staan.

Kunststof spuitgieten

Snel onze bestelling geleverd

Om een bedrijf te vinden die ons kon helpen met het snel leveren van deze houders was een onmogelijke taak. Deze producten waren nergens te vinden. Gelukkig dat wij de tip kregen om eens bij QDP aan te kloppen. Dit bedrijf heeft de mogelijkheid om diverse mallen te maken en daarmee een bepaald product te kunnen ontwerpen. Hier hebben wij dan ook een afspraak gemaakt om te kijken wat zij voor ons konden betekenen. Al snel hadden wij een overeenkomst dat zij deze houders voor ons bedrijf gaan fabriceren. Voordat wij deze order door lieten gaan hebben wij eerst een prijsindicatie opgevraagd. Deze was zo interessant dat wij meteen de bestelling de deur uit hadden gedaan.

Onze producten zijn compleet

Vrij snel nadat wij onze order aan QDP hadden doorgegeven werd de eerste levering al geleverd. Hiermee konden wij al meteen een gedeelte van onze bestelling versturen en daar waren wij heel erg tevreden over. Bij dit bedrijf gaan wij zeker vaker een order plaatsen.