Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Omgevingswet participatie

De Omgevingswet participatie in de gaten houden is belangrijk voor ondernemers! Met name wanneer de gemeente weer wat wilt gaan bouwen, dan kun jij hier rekening mee houden. De inwoners van deze gemeente hebben inspraak op de bouw. Echter wordt daar niet altijd op gelet en dat is zonde natuurlijk. Vanaf 2021 treedt deze wet in en dat houdt direct in dat inwoners wel degelijk inspraak hebben. Een grote winkelgebied zal dan niet zo snel meer worden gebouwd. Pas wanneer de inwoners voldoende geinformeerd worden kan de bouw doorgaan!

De omgevingswet participatie is herkenbaar voor iedereen

Het belangrijkste van een gemeente is om hier alvast rekening mee te houden. Zo kunnen zij niet direct iets realiseren, maar zal er eerst herkenning en communicatie plaats moeten vinden. Het prettige hiervan is dat jij als inwoner precies weet hoe dat het gaat gebeuren. Tevens kun je dan ook middels deze wet bezwaar indienen mocht jij er niet mee eens zijn. Als meerdere inwoners dit zullen doen, dan zal het plan weer terug op de tekentafel terecht komen.

Zo bestaat er een perfecte app voor de gemeente waarmee jij de inwoners beter kunt bereiken. Een vragenlijst wordt via deze app een stuk sneller ingevuld. Geen lastige website meer die onwijs lang duurt voordat het geladen is! Mocht jij hier graag meer over te weten willen komen, dan raad ik je aan om eens op de website van gemeentepeiler.nl te kijken.