Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Overstappen naar Magento 2

Het development team van Sprite IT is gespecialiseerd in Magento 2 webshops. De vraag komt dan ook vaak: hoe en wanneer moet ik mijn webshop overzetten van Magento 1 naar Magento 2? Wij bedanken Magento 1 voor 9 goede jaren en kijken uit naar de ontwikkelingen van het nieuwe platform Magento 2.

Sprite

Waarom overstappen naar Magento 2?

Het Magento 2 platform brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van de eerste versie. Hieronder de voordelen op een rij die laten zien waarom je moet overstappen naar Magento 2.

Magento 2 heeft een snelle laadtijd

Waar Magento 1 nog vaak werd afgerekend door Google op de trage laadtijd van het platform, heeft Magento 2 grote vooruitgang geboekt als het gaat om de snelheid van een Magento 2 webshop. De snelheid is fijn voor de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers van een webshop maar weegt ook mee in de SEO-ranking van Google. Dit zal positiever beoordeeld worden en dit is gunstig voor de vindbaarheid van de Magento 2 websjop.

Veiliger systeem

De vernieuwde techniek van Magento 2 zorgt voor een veilige omgeving voor webshopbezoekers en webshopeigenaren. De webshop is lastig te hacken waardoor veilig online shoppen wordt nagestreefd.

Gebruikvriendelijkheid Magento 2 platform

Het werken in Magento kan een uitdaging zijn. In het vernieuwde Magento 2 is het beheer van de webshop versimpeld. Het design van de backend is meer van deze tijd en er zitten veel functionaliteitsverbeteringen in.

De ontwikkeling van Magento 2

Er zijn al een aantal webshop over op het Magento 2 platform, echter is deze nog vol in ontwikkeling. Zo is er de Magento 2.2 versie al gereleased waar veel verbeteringen in zijn gedaan.  We merken dat er nog veel verbeteringen gedaan moeten worden aan het platform. Nu is het zo dat de ondersteuning van het Magento 1 platform vanuit Magento uiteindelijk zal wegvallen. De voorspelling is dat de ondersteuning blijft doorgaan tot in ieder geval 2019. Er is dus nog geen noodzaak om het webplatform vandaag over te zetten van Magento 1 naar Magento 2. Echter adviseren wij hier niet al te lang mee te wachten en aan de slag te gaan met een plan van aanpak voor de overstap naar de vernieuwde versie.

Sprite IT heeft gespecialiseerde Magento 2 developers in huis die graag helpen met het inzichtelijk maken van de stappen die genomen moeten worden voor de overstap. Is er een migratie mogelijk? Hoe gaat dit in zijn werk? Welke externe modules kunnen we toepassen? Nieuw Magento webdesign toepassen? Neem contact op met Sprite IT om goed voorbereid de overstap te maken!

Over Sprite IT

Als creatief en gedreven full service online marketingbureau en IT specialist bedenken, creëren en realiseren wij maatwerk IT- en online oplossingen. We kijken ook graag verder dan de standaard oplossingen, maar zijn de beste in het roeien met de riemen die we aangereikt krijgen. Met een flinke hoop kennis, ervaring en creativiteit leveren wij uitsluitend kwaliteit en bewijst ons trackrecord dat wij de gestelde doelen behalen.