Mustech

Ondernemen vanuit mijn visie

Vertaling voor SEO

We zien steeds vaker dat een vertaalbureau vertalingen voor SEO aanbiedt, maar wat is SEO en wat zijn SEO vertalingen? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we eerst uitleggen wat SEO is en wat het doel ervan is.

Als je een product of dienst zoek wat is het eerste dat je doet? Je gebruikt vast en zeker een zoekmachine om het te vinden. Dit doet bijna iedereen om producten en diensten te vinden. We doen het zelfs om adressen te vinden. Het is dus heel belangrijk om in een zoekmachine gevonden te worden en dit snap een goede vertaalbureau.

Als een bedrijf in een zoekmachine gevonden wil wordt heeft het zoekmachine optimalisatie nodig. In het Engels is dit Search Engine Optimization wat afgekort is tot SEO.

Een bedrijf kan wel zijn website laten vertalen maar dit heeft weinig nut als het niet gevonden word in de zoekmachines. De vertalingen moeten wel dermate SEO geoptimaliseerd worden zodat het in de zoekmachines gevonden word. Dit is dan ook het doel van vertaling voor SEO. Dit wordt bij een vertaalbureau gedaan door vertalers met verstand van SEO. Deze vertalers komen vaak zelf uit ICT wereld en hebben dus veel verstand van hoe zoekmachines werken.